Post a job

Management Consultant - Safety & Operations

dss+ logo

Location
Belgium
dss+

Job Description

Wie zijn wij?

dss+ is geen doordeweekse wereldwijde speler op vlak van operations consulting. Wij zijn een bedrijf dat gedreven wordt door ons doel (onze purpose) om levens te redden en een duurzame toekomst te creëren - voor onze klanten, werknemers en gemeenschappen. Bij het nastreven van dit doel stellen we mensen centraal in alles wat we doen. We zijn een consulting firma met een hart. Als operations consultant word je een integraal onderdeel van onze activiteiten: jouw bijdrage is cruciaal om ons doel te helpen bereiken.

Op dit moment groeien onze activiteiten en onze impact in Benelux en zijn we op zoek naar operations consultants met ervaring. Zij helpen onze klanten te transformeren, werken aan grote, complexe transformationele programma’s en zijn onderdeel van hoog-performante projectteams. Onze groei biedt je een unieke kans om zowel persoonlijk als professioneel te groeien terwijl je bijdraagt aan ons bedrijfsdoel en werkt aan uitdagende projecten.

Iets voor jou?

Als onderdeel van onze projectteams, sta je in contact met onze klanten en speel je een cruciale rol bij het leiden van werkstromen van projecten. Je werkt met toonaangevende klanten in verschillende sectoren. Je helpt om risico's te verminderen en de bedrijfscontinuïteit en productiviteit te verbeteren. Je redt levens, stimuleert prestaties en verbetert het leven van alle werknemers bij jouw klanten.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn onder meer;

  • Uitvoeren van complexe taken, leiden van werkstromen en instaan voor contact met de klanten – als integraal lid van projectteams
  • Analyseren van operationele processen, efficiëntie van operationeel management en verbeteringsmogelijkheden op het gebied van veiligheid, operational excellence of ecologische duurzaamheid
  • Actief betrokken zijn met klanten via vergaderingen en interviews; het vertrouwen verwerven om rechtstreeks met de klant samen te werken om praktische oplossingen te implementeren
  • Analyseren van gegevens om zinvolle aanbevelingen en oplossingen te creëren
  • Leiden van de ontwikkeling van presentaties en documenten van hoge kwaliteit die kunnen worden gebruikt voor klantcontacten
  • Uitvoeren van interviews, veldobservaties, data- en documentanalyse, DILO’s (day in the life of)
  • Ontwerpen en verzorgen van training/coaching/workshops bij klanten
  • Bijdragen aan de sales door het produceren van hoogwaardige commerciële voorstellen, het ontwerpen van klant-specifieke oplossingen, en door deel te nemen aan business development vergaderingen

Deze functie is in België (vanuit ons kantoor in Gent en/of jouw home office), maar vereist frequent reizen naar klanten, mogelijks tot 4 dagen per week.

Laten we eens kijken waar onze gedeelde visie toe leidt.

We hebben een sterk groeitraject en een wereldwijde aanwezigheid, wat ongekende kansen betekent voor de mensen in onze teams. We helpen jouw carrière vooruit door met klanten te werken en krachten te bundelen met onze ervaren, gekwalificeerde, technische en operationele executives, managers en coaches. Zij delen allemaal een probleemoplossende mentaliteit en een passie voor wat ze doen.

We bieden een mentorschip programma aan met interne en externe senior leaders om je technische expertise te verbreden en best practices te delen. Ons performance proces en persoonlijke ontwikkelingssystemen ondersteunen individuen op hun persoonlijk en professioneel ontwikkelingstraject. Je krijgt ook toegang tot de Consulting Development Academy.

Naast al deze voordelen bieden we een competitief basissalaris, een ziektekostenverzekering, een levens- en ongevallenverzekering, vergoedingen, een jaarlijks bonus plan en een flexibel werkbeleid.

Als wereldwijde en groeiende speler hebben onze professionals de mogelijkheid om bij te dragen aan internationale projecten en mee te groeien met het bedrijf. Elke medewerker kan ons bedrijf beïnvloeden en impact maken. We waarderen innovators en ondernemers.

Requirements

Wie ben jij vandaag?

Bij dss+ omarmen en vieren we diversiteit. We hebben een inclusieve cultuur waarin iedereen zijn steentje bijdraagt en de kans krijgt om zijn talenten verder te ontwikkelen.

Je hebt een diploma/masterdiploma in engineering of een bedrijfsgerelateerd vakgebied, of gelijkwaardig door ervaring. Je koppelt dit aan ervaring binnen management consulting in een van onze kernindustrieën. Je hebt ervaring opgedaan binnen een van onze belangrijkste praktijkgebieden: veiligheid/operational risk, operational excellence, of (environmental) sustainability. Je hebt ervaring met het werken binnen projectteams en met het leiden van werkstromen.

De sleutel tot succes voor deze rol is je aanpassingsvermogen en het excelleren binnen diverse en remote werkende teams van consultants, waarbij je consequent bedrijfs- en klantdoelstellingen bereikt. Vloeiend Nederlands en Engels is vereist, beheersing van een derde Europese taal is een plus. De functie vereist sterke analytische en rapporterende vaardigheden, bedrijvigheid in kwantitatieve en kwalitatieve analyse, en uitstekende probleemoplossende en communicatieve kwaliteiten.

Nog een beetje meer over ons

Wij implementeren oplossingen en creëren verandering. Onze passie is het helpen van onze klanten bij het oplossen van hun grootste uitdagingen. We betrekken ganse organisatie, van de directiekamer tot de werkvloer, om zich te wapenen tegen toekomstige risico’s en om duurzame verbeteringen door te voeren.

Onze industry expertise - in metals & mining, chemicals, oil & gas, energy, power & utilities, agribusiness en consumer goods, industrial & manufacturing, en private equity - gecombineerd met onze consulting expertise op het gebied van risk, operations en sustainability, helpt klanten hun pijnpunten te vertalen in bruikbare roadmaps die echte, tastbare resultaten opleveren.

Onze transformationele oplossingen op het gebied van operational risk management, operational excellence en sustainability/ESG worden versneld door leadership coaching, capability building en cultuursverandering, en mogelijk gemaakt door innovatieve digitale technologieën.

Apply for this job

Expired?

Please let dss+ know you found this job with RemoteJobs.org. This helps us grow!

About the job

Jun 4, 2024

Full-time

  1. BE Belgium
RemoteJobs.org mascot